+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Program

1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Program

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ( ETTO ) olarak Kobilerimize Ar-Ge başlangıç sermaye desteği bulma konusunda yardımcı olmaktayız.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik strateji ve eylem planlarında geliştirilen temel strateji; KOBİ’lerin verimliliklerini, katma değer içindeki paylarının ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılması esasına dayanmaktadır. Ülkemizde, Ar-Ge faaliyetlerinin önemli bir bölümü büyük ölçekli işletmelerle sınırlı olup, ülke sanayinin %98’ini oluşturan KOBİ’lerin Ar-Ge faaliyetleri istenilen düzeyin altında kalmıştır. Yukarıda belirtilen stratejik hedeflere ulaşmak için piyasa koşulları ve uluslararası anlaşmalar kapsamındaki yükümlülükler dahilinde, KOBİ’lerin Ar-Ge ve yenilik projeleri için farklılaştırılmış bir destek programı TÜBİTAK tarafından kurgulanmış ve uygulamaya alınmıştır.

 

Projelere program kapsamında sağlanacak desteklerle KOBİ’lerin, teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, sistematik proje yapabilmeleri, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve uluslararası destek programlarında daha etkin yer almaları hedeflenmektedir.

Destek Kapsamı nedir?

 

KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile, KOBİ’lerin bu sorunları aşabilmelerini sağlamak için yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında KOBİ’ler tarafından yürütülen 500.000 TL bütçe ve 18 ay süre ile sınırlı ilk 3 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu üç projeye ilaveten, ortaklı proje başvurusu yapılması koşuluyla 2 proje daha bu programda desteklenebilmektedir. Destek oranı her dönem için sabit olup %75’tir.

Kriterler nelerdir?

Proje önerileri aşağıda belirtilen üç boyuta göre değerlendirilmektedir:   

I. Boyut:
Endüstriyel Ar-Ge İçeriği, Teknoloji Düzeyi, Yenilikçi Yönü

II. Boyut: Proje Planının ve Kuruluş Altyapısının Proje İçin Uygunluğu

III. Boyut: Proje Çıktılarının Ekonomik Yarara ve Ulusal Kazanıma Dönüşebilirliği

  Proje başvuru ve değerlendirme süreci için tıklayın

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak sizin için ne yapıyoruz?

Araştırmacılarımıza Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ( ETTO) olarak, araştırmaları ve proje başvuruları ile yönetimi esnasında sanayici ve kobi firmalarına destek veren bir yapıya sahip olup aşağıdaki kapsamlarda araştırmacılarımıza hizmet vermekteyiz;
  • Projelerinizi sizinle beraber başından sonuna kadar takip ediyoruz,
  • Projelerinizi sizin için yazıyoruz
  • Vizyon geliştirme eğitimleri veriyoruz
  • Projenizin proje pazarında sunumuna yardımcı oluyoruz
  • İş yerlerinizi konusunda uzman akademisyenlere gezerek ortak Ar-Ge projeleri yapıyoruz
  • İlgili araştırmacılara fon ve destek çağrıların duyuruyoruz,
  • Projenin yazımından sonra usül ve uslup olarak değerlendirilmesini sağlayarak verilmek istenen mesajın değerlendirecek hakem heyetine doğru aktarılmasında yardımcı oluyoruz
  • Projenin ilgili çağrıya/duyuruya yönlendirilmesini sağlıyoruz
  • Projenize göre fon belirliyoruz
  • Proje sonucunda çıkan ürünün fikri hakları ve patenti konusunda yardımcı oluyoruz
  • Projeniz çok alanlı bir araştırmaysa uygun akademisyenle eşleştirme sağlıyoruz
  • Size proje boyunca danışmanlık yapıyoruz