+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Benim İşim Girişim Yarışması Girişimcileri TEKNOFEST 2020’ye Damga Vurdu

Benim İşim Girişim Yarışması Girişimcileri TEKNOFEST 2020’ye Damga Vurdu

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle  düzenlenen “Benim İşim Girişim” yarışması 3. döneminde 245 proje başvurusu arasından ilk 10 takım arasına girerek destek almaya hak kazanan Karga.ai takımı, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kategorisinde Türkiye 3.lüğünün ardından, TEKNOFEST 2020 kapsamında da Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde de Türkiye 2.liği derecesini aldı.     “Benim İşim Girişim” yarışması 2. dönemi girişimcilerinden oluşan Percount ekibi de ''Makine Öğrenmesi Temelli Akıllı Kişi Sayma Cihazı'” projesi ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Enerji ve Çevre kategorisinde Türkiye 1.liğini hak ederek, ödüllerini TEKNOFEST 2020 kapsamında aldılar.

Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle 2017 yılından beri düzenlenen  'Benim İşim Girişim' Yarışması, başta Kayseri olmak üzere ülkemiz girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlamaktadır.

Teknoloji tabanlı girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışması girişimcilerinin elde ettiği başarılar hakkında açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kılıç şunları söyledi: “Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle 2017 yılından beri düzenlen Benim İşim Girişim Yarışması’nda bugüne kadar, yaklaşık 1.000 girişimci adayı eğitim almış olup 30 proje toplamda 300.000 TL ödül ile desteklenmiştir. Yarışma sonrasında, 5 yeni patent başvurusu ve 3 yeni teknoloji şirketi ortaya çıkmıştır. Halihazırda devam eden projelerle de bu sayıların giderek artacağını söyleyebiliriz.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivali olan TEKNOFEST 2020’de de girişimcilerimizin elde ettiği bu önemli başarı yaptığımız işin amacına ulaştığının göstergesidir. Girişimcilerimizin aldığı ödüllerden dolayı son derece gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Kendilerini yürekten tebrik eder, ulusal olduğu kadar uluslararası arenada da bizi temsil etmelerini dilerim.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ise şunları söyledi: “Erciyes Teknopark ile birlikte düzenlediğimiz Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması; bölgenin girişimcilik ekosisteminin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Yarışmada destek almaya hak kazanan; Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesindeki toplam 1000 öğrenciye Kanvas İş Modeli Hazırlama, İş Fikri Doğrulama, Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik, Hızlı Prototipleme eğitimleri verilmiştir. Bu eğitimler sayesinde gençlerimizin sahip olduğu girişimcilik kültürü hayatlarının her aşamasında kendilerine fayda sağlayacaktır. Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışmasında destek almaya hak kazanan takımlar tarafından bugüne kadar 25 adet prototip geliştirilmiştir. Başarılı olan takımlardan 3 tanesi şirketleşerek Bireysel Yatırım Sermayesi Fonları ile görüşme ve yatırım alma aşamasına geçmiştir. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışmasına, ORAN Kalkınma Ajansı tarafından verilen desteğin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtmek isteriz. Yarışmamızda dereceye girmiş olan girişimcilerimizin TEKNOFEST’te de başarılar elde etmeleri bizleri mutlu etmiştir. Kendilerini gönülden tebrik eder girişimcilik hayatlarında nice başarılar dilerim.”


10:31, 16.10.2020

Haber Fotoğrafları