+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜBİTAK İkili İşbirliği Programları Hk.

TÜBİTAK İkili İşbirliği Programları Hk.

Değerli Araştırmacılar;

TÜBİTAK ile Almanya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Belarus, Bulgaristan ve Moğolistan "ın da yer aldığı ikili işbirliği çağrıları başvuruya sürekli açıktır. Bu çağrılar özel sektör ve araştırma kurumlarının yer alabildiği başvuruya sürekli açık çağrılardır. Bu çağrılara üçüncü başvuru toplama tarihine kadar yapılan proje başvuruları değerlendirmeye alınmaktadır.


Listelenen ülkelerle başvurular iki kategoride yapılabilmektedir:

  • Araştırma Projeleri Çağrılarına yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın özel kuruluşlar ve listelenen bu kurum ve kuruluşların oluşturacağı konsorsiyumlar başvuru yapabilmektedir.

  • Ar-Ge ve Yenilik Projeleri Çağrılarına ise sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın özel kuruluşlar ve bu özel kuruluşlarla birlikte başvuruda bulunacak yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları başvuruda bulunabilmektedir.

Programlara başvurmak isteyen araştırmacılar başvuru toplama dönemi için en geç 30.09.2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Çağrılara http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ (Çağrılı Başvuru Programları) bağlantı adresinden başvuru yapabilirsiniz.



Saygılarımızla.


01:37, 11.06.2020