+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı Hk.

Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı Hk.


Değerli Araştırmacılar;

Aşağıdaki şartlara haiz olan ve üniversitemizde çalışmalarını yapmak isteyen araştırmacıların da başvurabileceği TÜBİTAK 2236 – Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı Destek Programı açılmıştır.

Başvuru Koşulları:
1- Başvuru yapan araştırmacı doktora diplomasına veya başvurunun son günü itibariyle alanında en az 4 yıl tam zamanlı yurt dışı araştırma tecrübesine sahip olmalıdır.
2- Başvuru yapan araştırmacı standart dolaşım kuralı veya esnek dolaşım kuralından birinin şartlarına uymalıdır.
2.1- Standart dolaşım kuralına göre başvuru yapacak araştırmacı başvurunun son günü itibariyle son 3 yıl içinde 12 aydan fazla Türkiye’de ikamet etmemiş olmalıdır. Bir yıl içinde toplamı yirmi günü aşmayan kısa süreli ziyaretler ve mecburi askerlik hizmeti bu sürenin dışındadır. Standart dolaşım kuralı, esnek dolaşım kuralı dışında kalan bütün başvuru sahipleri için geçerlidir.
2.2- Esnek dolaşım kuralına göre başvuru yapacak olan araştırmacı başvurunun son günü itibariyle son 5 yıl içinde 36 aydan fazla Türkiye’de ikamet etmemiş veya çalışma vb. faaliyetlerde bulunmamış olmalıdır. Bir yıl içinde toplamı yirmi günü aşmayan kısa süreli ziyaretler ve mecburi askerlik hizmeti bu sürenin dışında tutulur.
Esnek dolaşım kuralı 4 grup araştırmacı için geçerlidir.
2.2.1- Mülteci statüsündeki araştırmacılar (Türkiye Cumhuriyeti kanunları/mevzuatı ve Cenevre konferansı düzenlemelerine göre program başvuru tarihinin son günü itibari ile mülteci statüsünde olan araştırmacılar)
2.2.2- Projelerini özel sektör veya kamu kurum/kuruluşlarında yürütmek üzere başvuran araştırmacılar
2.2.3-  Kariyerine ara veren araştırmacılar (Son başvuru tarihi itibariyle 12 ay kariyerine ara vermiş araştırmacılar)
2.2.4- Türkiye’ye geri dönüş için başvuran araştırmacılar (Esnek dolaşım kuralına uymak şartıyla en az 5 yıl aralıksız olarak Türkiye’de tam zamanlı araştırma amacıyla ikamet etmiş ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler haricinde başka bir ülkeden Türkiye’ye dönmüş veya dönecek araştırmacılar)
2.3- Başvuru yapacak araştırmacılar için ülke ve yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
2.4- Bu programdan desteklenenler TÜBİTAK’ın farklı projelerinden yer alabilir ancak burs, ücret, PTİ vb. gelir elde edemez.
2.5- Daha önceki CoCirculation programından destek almış olan araştırmacılar CoCirculation2 programına başvuru yapamazlar.
2.6- Daha önceden aldığı burs veya destek ile yurt dışına eğitim, araştırma vb. amacıyla ile giden ve Türkiye’ye dönüşünde mecburi hizmeti bulunan araştırmacılar CoCirculation2 programına başvuru yapamazlar.
2.7- Hali hazırda Türkiye’ye dönmüş ve çalışmakta olan adaylar bu programa başvuru yapamazlar.

Destek Miktarı: 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı (CoCirculation2) kapsamında destek kazanan araştırmacılara aylık brüt 5050 Avro maaş ve 800 Avro araştırma, eğitim ve ağ kurma desteği sağlanmaktadır.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/4000/2236_cagri_metni_turkce_02.08.2019_rev_2.pdf ve http://cocirc2.org.tr/


Son Başvuru Tarihi ve Destek Süresi: 01.11.2019 ve 24 Ay

Soru ve bilgi için Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destek Hizmetleri birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla.


11:42, 19.08.2019