+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Benim İşim Girişim Yarışmasının I. Dönem Kazananları Belli Oldu

Benim İşim Girişim Yarışmasının I. Dönem Kazananları Belli Oldu

 Fotoğraf

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark A.Ş.  işbirliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışmasının I. Dönem finali ve ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan ilk 3 girişimci ekibin her birine ödülleri takdim edildi. ORAN Yönetim Kurulundan Kayseri Valisi Sayın Süleyman KAMÇI, yarışmada II.Dönem başvurularının yakında başlayacağının müjdesini verdi.

Yarışmanın birincisi BKare ekibi “Gıdalar için Koruyucu Biyojel” projesi ile, ikincisi “Bebekler için Vücut Fonksiyonlarını Ölçen IOT Bileklik” projesi ile Babythings ekibi ve üçüncüsü de “Ev Tipi Bebek İdrar Enfeksiyon Test Kiti” projesi ile BabyLab ekibi  oldu.
ORAN ve Erciyes Teknopark A.Ş. bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına Ekim 2017 tarihinde “Benim İşim Girişim” yarışmasının düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü imzalamıştı. Yarışmaya başvuran 245 proje arasından 71 başvuru ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılma hakkı elde etmişti. Girişimcilik kampındaki eğitimlerin ardından adaylar tekrar jüri karşısına geçti ve “Sağlık Teknolojileri, Giyilebilir Teknolojiler, Malzeme ve Oyun Tasarımı” alanlarında çalışacak 10 girişimci ekip büyük ödülün sahibi oldu. Sekiz ay boyunca yaptıkları çalışmalar sonrasında 10 girişimci ekibin 6 tanesi projelerini başarıyla gerçekleştirdi.

Jüri karşısına çıkan 6 ekipten ilk 3’ünün belirlendiği ödül töreninde konuşma yapan Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI; “Cumhuriyetin kuruluş döneminde emek yoğun sektörlerde yapılan yatırımlar, artan nüfusumuz ile birlikte bizleri endüstri 4.0’a geçmeye zorlamaktadır. Bu yeni sanayi devrimi sonrası genç nesillerimizin üretime katkısı kas gücü ile değil, beyin gücü ile olacaktır. Genç nesillerimizin daha müreffeh bir hayat nizamına erişebilmesi için bizler de bu değişimin farkındayız. Türkiye’de teknolojik anlamda yaşanan gelişmeler ve genç kuşakların ilgisi, her ne kadar istenen seviyede olmasa da bizlere umut vermektedir. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı Uygulayıcı kuruluşluğu görevini 3 yıl başarı ile yürütmüş olan Erciyes Teknopark olarak 500’den fazla girişimci adayı bu pazar için hazırlanmış ve 57 girişimci takım BIGG programına Erciyes Teknopark aracılığı ile başvurmuş ve bunların 36 tanesi destek almaya hak kazanarak şirket kurmuşlardır. Bölgemizdeki girişimcilik kültürünü ve girişimci sayımızı arttırmak amacı ile 2017 yılında başladığımız görüşmelerin meyvesini bugün yiyoruz. Prototip üretimi konusunda Türkiye’de ilk defa, sadece startup olarak şirket kurmuş firmalara değil; fikir aşamasında olan gençler arasında düzenlenen bu ödüllü yarış ile gençlerimizin hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakalamış ve Kayseri olarak bir farka imzamızı atmış bulunuyoruz.

Benim İşim Girişim İş Fikri yarışmamızın ikincisini bugün burada imzalayacağımız işbirliği protokolünün ardından düzenleyeceğimizin müjdesini de vermiş olalım. Yarışmanın teknik arka planında çalışan tüm ORAN Kalkınma Ajansı personeline, Kayseri Yatırım Destek Ofisi’ne ve Erciyes Teknopark çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise şunları söyledi: “Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından birlikte organize edilen Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması ile bölgemizde teknoloji geliştirme içerikli, ticari değer taşıyan, yenilikçi iş fikirleri olan girişimci adaylarının, ekipleri ile birlikte iş fikirlerini hayata geçirmelerinin teşvik edilmesi amaçlandı. Bu amaç kapsamında da jüri değerlendirmesinden geçen 245 teknoloji tabanlı iş fikrinden bugün burada en iyi üç girişimci ekibi belirledik. Finale kalmaya hak kazanan takımlar sekiz ay boyunca yoğun bir tempoyla nitelikli eğitimler, mentor ve rehberlik desteği aldılar. Bu süreçte de Sera Kuluçka Merkezi’nin tüm imkanlarından ücretsiz faydalandılar.

Benim İşim Girişim Yarışmasını kazanan girişimci ekipleri tebrik eder, projede emeği olan herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Benim İşim Girişim Yarışması II.Dönem Başvuruları Başlıyor !
 

Benim İşim Girişim Yarışması II. Dönemi için, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciyes Teknopark arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Kurumları temsilen Kayseri Valisi Sayın Süleyman KAMÇI ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ’ın katıldığı imza töreninin ardından bu yılki yarışmanın 3 finalisti ödüllerini aldılar.


16:43, 04.10.2018

Haber Fotoğrafları