+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ETTO YENİ AR-GE MERKEZLERİNİN KURULUMUNA DÖNÜK TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

ETTO YENİ AR-GE MERKEZLERİNİN KURULUMUNA DÖNÜK TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

 Fotoğraf



Ticareti ve sanayisi ile ön planda olan Kayseri’yi teknopark ve teknoloji transfer ofisindeki çalışmalar ile teknoloji tabanlı girişimcilik üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Mahmut Doğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Günümüzde ekonomik kalkınmayı, toplumsal refah düzeyini belirleyen ve şekillendiren en önemli etken bilim ve teknolojideki ilerlemelerdir. Bir ülkenin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi Ar-Ge’ye dayalı teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilmesine bağlıdır. Bilim ve teknoloji politikaları ise bu gelişimin, hızının ve yönünün belirlenmesini etkileyen önemli bir araçtır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi ile mali/teknik açıdan birçok avantaj elde edilecektir. Bu durum, Ar-Ge merkezlerinin kar elde etmesine önemli ölçüde destek sağlayacaktır.
Biz de bu bağlamda Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak ülkemizde ve bölgemizde Ar-Ge merkezlerinin kurulumunu teşvik edici çalışmalar yapmayı kendimize vizyon olarak benimsemiş durumdayız.

2015-2016 yılları arasında 30 adet TÜBİTAK TEYDEB projesi başta olmak üzere toplamda 67 Ar-Ge projesi Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Birimi tarafından organize edilmiştir. Bu projelerde 77 farklı akademisyen görev alıp çalışmalarda bulunmuştur. Amacımız 2017 yılında bu sayıyı en az 50 Ar-Ge projesine çıkarabilmektir.

Ayrıca bölgemizdeki Ar-Ge merkezlerinin sürdürülebilirliğini sağlamaları adına Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge Merkezleri Eğitim & Hizmet anlaşmaları yapmaktayız. Bu anlaşmalar kapsamında kurulmuş Ar-Ge merkezlerine;

• Proje yazımı, fikri haklar, proje döngü eğitimleri (proje izlenmesi, proje revizyon çalışmaları)
/toplamda en az 30 saat,
• TÜBİTAK TEYDEB proje dosyasının yazılması ve hazırlanması eğitimleri,
• Ar-Ge projeleri için alanında uzman danışman eşleştirmeleri,
• Ar-Ge Merkezi çalışanlarına ve yönetimine dönük Vizyon Geliştirme Seminerleri verilmektedir.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak başlıca amaçlarımızdan bir diğeri bölgemizde kurulan Ar-Ge Merkezlerini, yüksek katma değerli ürünler geliştirebilmesi ve kendi içerisinde Ar-Ge ekosistemini yerleştirebilmesi için desteklemektir. Ayrıca bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşlarının devletin Ar-Ge destekleri hakkında farkındalık oluşturmak, bölge ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamaktır.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak bölgemizde yeni kurulmaya başlayan Ar-Ge merkezlerinin başarılı projelere imza atması adına her türlü desteğe hazır olduğumuzun altını çizmek isterim.”


14:01, 11.07.2017

Haber Fotoğrafları