+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Üniversitesi Kendisine Ait Faydalı Model Tescilini İhale Yoluyla Lisansladı

Erciyes Üniversitesi Kendisine Ait Faydalı Model Tescilini İhale Yoluyla Lisansladı

 Fotoğraf

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Erciyes Üniversitesi patentlerinden, buluşçusu Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Ülgen olan “Plazmalı Sterilizasyon Cihazı“ adlı faydalı model belgeli teknolojiyi, araştırma ve geliştirme yapan özel sektör firmasına lisansladı. Erciyes Üniversitesi’nin ilk lisansı olma özelliğini taşıyan teknolojinin, sterilizasyon konusunda önemli gelişmelere yol açması bekleniyor.

Erciyes Üniversitesi’nin bu başarısıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven şunları söyledi:
“Üniversitemiz teknoloji transferine büyük önem vermektedir. Üniversitelerin ürettikleri bilgiyi ticarileştirmelerinin en hızlı ve sağlıklı yöntemi lisanslamadır. Lisanslama yolu ile ticarileşen teknoloji çok hızlı şekilde toplumla buluşabilmektedir. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi yaklaşık bir yıldır teknoloji portföyümüzdeki ürünlerin toplum yararına ürünlere dönüşmesi için gerekli çalışmaları yapıp süreci sıkı bir şekilde takip etmiştir. Sürecin sonunda üniversitemizle araştırma ve geliştirme yapan özel sektör firması arasında yapılan sözleşme ile “Plazmalı Sterilizasyon Cihazı“ adlı faydalı model belgeli teknolojimiz için lisanslama süreci tamamlanmıştır. Erciyes Üniversitesi’nin ilk lisanslamasının yapılmış olması önemli bir başarı olmuştur. Üniversitemiz kendi bünyesinde geliştirilen teknoloji sayesinde firmanın elde edeceği cirodan anlaşılan oranda gelir elde edecektir.

Erciyes Üniversitesi olarak Kayseri ve ülke ekonomisine sağladığımız katkının daha da artması adına bilgiye dayalı ekonomiye geçmek durumunda olduğumuz gerçeğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitemizin ticari değer taşıyan teknolojik bilgi ve patent üretmesi hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte odak noktamız teknoloji portföyümüzde yer alan patentlerimizi lisanslayarak bilginin ticari değere dönüşmesini sağlayabilmektir.

Erciyes Üniversitesi’nin öncülük ettiği bu süreçte diğer tüm üniversitelerle yaşadığımız tecrübeleri paylaşma ve yol gösterme anlamında açık olduğumuzu da belirtmek isterim.”



16:04, 13.03.2017