+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bilgisayar Tabanlı Buluşlar için Koruma Türleri Semineri Düzenlendi

Bilgisayar Tabanlı Buluşlar için Koruma Türleri Semineri Düzenlendi

 Fotoğraf

Günümüzde yazılımların korunmasının önemi giderek artmaktadır. Bu bağlamda Erciyes Teknopark firmaların konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olabilmesi adına “Bilgisayar Tabanlı Buluşlar için Koruma Türleri” bilgilendirme semineri düzenlendi.

Bilgilendirme seminerine Destek Patent’ten Ar-Ge ve Eğitim Danışmanı Hakan Özcan konuşmacı olarak katıldı. Yazılımların nasıl korunması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapan Özcan, etkinlik sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Bilgisayar tabanlı buluşlar için koruma türleri bilgilendirme semineri hakkında açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “Türkiye’deki patent mevzuatı yazılımların patentlenemeyen kategoride yer aldığını belirtmektedir. Yani yazılımı oluşturan kodlar buluş sayılmamaktadır. Diğer yandan yazılımları içeren fiziksel etkiye sahip buluşlar patent ile koruma altına alınabilmektedir. Yazılım firmalarının giderek arttığı bölgemizde firmalara bu ayrımları anlatmak için düzenlediğimiz seminerde aşağıdaki başlıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yazılımlar Nasıl Korunmalı?
*Fikri Hak Koruması
*Patent Hukuku Koruması
*Haksız Rekabet Koruması

Düzenlenen etkinlikte, patentlenebilen her ürün için buluş sahibinin bu konuda başvuruda bulunmasının önemi de belirtildi. Çünkü; ancak patent ile korunan bilgi ticarileştirilebilir ve böylece bilgiye dayalı ekonomi büyümeye başlayabilir.”


11:50, 24.08.2016

Haber Fotoğrafları