+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Patentli Üretime Verilen Devlet Destekleri ile ilgili Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Patentli Üretime Verilen Devlet Destekleri ile ilgili Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

 Fotoğraf

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) Fikri Mülkiyet Hakları Birimi tarafından Erciyes Teknopark’ta “Patentli üretime 10.000.000 tl’ye kadar devlet desteği verildiğini biliyor muydunuz?” başlıklı bilgilendirme semineri organize edildi.

Bilgilendirme seminerine Ser Danışmanlık’tan Tolga Turan konuşmacı olarak katıldı. Patentli üretim teşviklerini ve detaylarını anlatan Turan, etkinlik sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Patentli üretime verilen devlet desteği bilgilendirme semineri hakkında açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “Ülkemizde, ar-ge, tasarım ve girişimcilik konularında dünyada örneği olmayan devlet destekleri verilmektedir. Devlet idaresi bu şekilde girişimcilerin ve bilgiyi üretenlerin en büyük destekçisi konumuna gelmiştir, hatta insanları konuya yönelmeye teşvik etmektedir.

Ancak Patent ile Korunan Bilgi Ticarileştirilebilir

Önümüzdeki dönemde de ülkemizde proje üretme ve patent çalışmaları yükselen bir grafik gösterecektir. Bu süreçte uygun görülen çalışmalar patentle mutlaka koruma altına alınmalıdır. Aksi durumda yayın yolu ile paylaşılan çalışmalar korunamadığı için patent çalışması yapılamamaktadır. Ancak patent ile korunan bilgi ticarileştirilebilir ve bilgiye dayalı ekonomi büyüyemeye başlar.

Erciyes Teknopark olarak doğru bilginin bulunup, ticarileşme potansiyeli olanların patentlenerek korunması ve hedef kitleye ulaşması konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız.

Bu bilinçle düzenlediğimiz patentli üretime verilen devlet desteği seminerine ilgi son derece yoğundu. Seminere katılanlara aşağıdaki başlıklar hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

*Patentli üretimi teşvik eden bakanlıklar ve teşvik şekli,
*Patentli üretime verilen teşvik kalemleri,
*Patentli üretimden elde edilen kazancın kurumlar vergisinden muaf olması,
*Patenti kendimiz mi üretmek zorundayız, lisanslama ile aynı teşviklerden yararlanabilir miyiz?
 
Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak bölgemizin hak ettiği yetkinlik seviyesine ulaşabilmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor olacağız.”


10:02, 19.08.2016

Haber Fotoğrafları