+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kayserili Girişimci Türkiye’deki Aile Hekimlerine Hizmet Veriyor

Kayserili Girişimci Türkiye’deki Aile Hekimlerine Hizmet Veriyor

 Fotoğraf


Erciyes Teknopark’ta hizmet veren Molekül Teknoloji Ürünleri çalışanlarının hayata geçirdiği yazılım, Türkiye’de 60 ildeki yaklaşık 3 bin 500 aile hekimine hizmet veriyor.

Firma Genel Müdürü Abdullah Bircan ‘Element Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’ adını verdikleri ve 2006 yılında kullanıma başlattıkları yazılımla 60 ilde yaklaşık 3 bin 500 aile hekimine hizmet verdiklerini söyledi.
Bilgi sisteminin, 1. basamak sağlık kuruluşlarında, aile hekimliği, iş yeri hekimliği, kurum hekimliği yapan doktorlara hizmet verdiğini belirten Abdullah Bircan, sistemle temel ve koruyucu sağlık hizmetlerinin takibi bunların kayıt altına alındığını, 1. basamakta yapılan muayene işlemlerinin reçete ve ilaç işlemlerinin yapıldığını, bunların sonuçlarının Sağlık Bakanlığı’na gönderilmesini sağlandığını ifade etti.

Çağrı merkezi ile soruna anında müdahale sağlanıyor

Genel Müdür Abdulah Bircan, yazılımlarının muadillere göre avantajlarını ise şöyle sıraladı:
“Bizim hekimlerimize sunmuş olduğumuz en büyük farklılığımız çağrı merkezimiz. 11 kişiden oluşan bir çağrı merkezimiz var. Ayriyeten çeşitli illerde bölgesel yazılım destek hizmeti almış olduğumuz çözüm ortaklarımız var. Bu sayede hekimlerimize hem daha hızlı hem de yerinde hizmet verme kalitesi sunmuş oluyoruz. Ayrıca hekimlerimizin donanım ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.”

İlk başladıkları dönemde Kayseri ve çevre illere hizmet verdiklerini kaydeden Abdullah Bircan, “Zaten Türkiye’de Aile Hekimliği Sistemi 2008 yılından 2010 yılının sonuna kadar kademeli olarak şehirler de hayata geçti. Biz de bu süreçten sonra daha hızlı hizmet vermeye başladık. İki kişi başladığımız yazılım işinde şu an 24 çalışanımızla ve birçok ilde çözüm ortağımızla hekimlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. “ diye konuştu.

Genel Müdür Abdullah Bircan, bundan sonraki süreçte aile hekimliği bilgi yönetim sistemini web platformuna taşıyıp, işletim sistemi bağımlılığını ortadan kaldırabilecek bir yazılım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.


12:12, 03.08.2016