+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KAYSERİLİ GİRİŞİMCİ ÜRETTİĞİ CİHAZLA YARI YARIYA SU VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR

KAYSERİLİ GİRİŞİMCİ ÜRETTİĞİ CİHAZLA YARI YARIYA SU VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR

 Fotoğraf

 KORUBİN’ TÜKETİCİYİ KORUYOR

Kayseri Erciyes Teknopark’ta, su ve enerji sarfiyatını yarı yarıya düşüren sistem hayata geçirildi. Firma yetkilileri, insansız yönetilen ve suyun sağlanması için kullanılan enerjinin bu oranda düşürüldüğü sistemin, dünyada tek olma özelliği taşıdığını söyledi.

Erciyes Teknopark içinde yer alan Envest Enerji Verimliliği ve Su Teknolojileri Limited Şirketi, suyun sağlanması için kullanılan enerji ile birlikte su sarfiyatını yarı yarıya düşüren sistemi hayata geçirdi. 2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Şirket Direktörü Makine Mühendisi Mustafa Çakmak, ‘Koru1000’ adını verdikleri sistemin, aynı zamanda uzaktan yönetilebilme özelliği olduğunu da kaydetti.,

İNSANSIZ YÖNETİLEBİLİYOR
Direktör Mustafa Çakmak, “Koru1000 internet üzerinden yönetilebilen su kontrol cihazlarıdır. Uzaktan yönetmek aslında temel bir ihtiyaç. Örneğin, kurumlarda su sistemlerini bekçiler yönetiyor. Bunlar diğer işlerinin yanı sıra bir de pompaları hayata geçirmekle uğraşıyor. Biz bu sistemleri insansız hale getirip kolaylaştırdık. Sistem, insansız olmasının yanı sıra, depodaki ve yer altındaki su seviyesi miktarını ölçüyor, tükettiği enerjiyi ölçüyor, basıncı, voltajı tüm detayları topluyor. Uluslararası alanda su sektöründe, uzaktan yönetim çözümü sunarak, enerji sarfiyatındaki kaybı bu denli aşağı çeken tek kurumuz.” diye konuştu. Direktör Mustafa Çakmak, sistemin bir diğer getirisinin de, su dağıtım sistemlerinde mühendislik hatalarını tespit ederek, bu yolla da enerji tasarrufu sağlamak olduğunu kaydetti.

SİSTEM KENDİNİ ORTALAMA 6 AYDA AMORTİ EDİYOR
Koru1000 sistemlerinin en büyük getirisinin enerji tasarrufu olduğuna dikkat çeken Şirket Direktörü Mustafa Çakmak, dört yıl önce Yozgat Belediyesi’ne kurdukları sistemle yıllık yüzde 32 oranında enerji tasarrufu sağladıklarını söyledi. Kayseri’de yaptıkları çalışma ile yıllık yaklaşık 15 milyon Lira civarında olan enerji sarfiyatını, 7 milyon civarına düşürdüklerini kaydeden Şirket Direktörü Mustafa Çakmak, kurdukları sistemin kendini ortalama 6 ayda amorti edebildiğini ifade etti.

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN DAHA AVANTAJLI
Sistemin rüzgar ve güneş enerjisine göre daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Şirket Direktörü Mustafa Çakmak, “Güneş paneli ya da bir rüzgar paneliyle karşılaştıracak olursak bu yatırımlar kendilerini altı yedi yılda amorti ediyor diye lanse ediliyor ama gerçekte bunlar on yılda kendini amorti eden sistemlerdir. Devlet sübvanse ettiği için ancak 6-7 yıla düşebiliyor. Ama bizim sistemlerimiz en sorunlu yerde kendini 3 yılda amorti ediyor. Üç ayda kendini amorti eden sistemlerimiz de var. Dolayısıyla ortalama 6 ayda sistem kurduğumuz yerdeki faciayı çözebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA TEK…
Sistemin, kooperatif ya da çiftçiler tarafından kullanılabilecek boyutları da olduğunu kaydeden Direktörü Mustafa Çakmak, cihazların büyüklüklerine göre, 15 bin TL ile 100 bin TL arasında değiştiğini dile getirdi. Direktör Mustafa Çakmak, “Koru1000 ürünlerinin en büyük avantajı kendi alanlarında tek olmasıdır. Uluslararası anlamda tekiz ve bu anlamda bir patent aldık, özellikle bu da çok önemli. Bu patentimiz uluslararası çapta geçerli bir patent, bunun en büyük artısı ülkemizde bizden başka çalışacak bir kurum ya da şirket söz konusu değil. Yedi bölgede hizmet veriyoruz. Ayrıca sistemi doğrudan biz kuruyoruz. Bu da müşterilerimiz için avantaj oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.


17:11, 29.06.2016

Haber Fotoğrafları