+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ETTO Tarafından, ERÜ Akademisyen ve Öğrencilerine Fikri Mülkiyet Hakları Eğitimi Verildi

ETTO Tarafından, ERÜ Akademisyen ve Öğrencilerine Fikri Mülkiyet Hakları Eğitimi Verildi

 Fotoğraf

Erciyes Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) Fikri Mülkiyet Hakları Birimi tarafından Fikri Mülkiyet Hakları konusuyla ilgili eğitim semineri düzenlendi. Proje ve buluşlarda fikri hak korumasının nasıl yapılacağı konu edilen eğitim, European IPR (Intelletuel Propert Rights) Helpdesk’in Türkiye’deki üç elçisinden biri olan Serhat Dalkılıç tarafından verildi.

Fikri Mülkiyet Hakları eğitim semineriyle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “Fikri Mülkiyet Haklarıyla ilgili olarak Erciyes Üniversitesi’nde verdiğimiz eğitimlerde, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak ERÜ adına Fikri Hak başvuruları, anlaşmaları ve yürütülecek olan tüm süreçleri yönetme yetkisine sahip olduğumuzun altını çiziyoruz.

Bunun yanında düzenlediğimiz eğitim seminerlerinde fikri hakların korunabilmesi için öncelikle buluşun ya da araştırma sonucunun tüm dünya için ilk olması gerektiğini ve ortaya çıkmış olan buluşun daha önce ifşa edilmemiş olması gerektiğini vurguluyoruz. 3.kişilerin erişimine açık olan, herhangi bir dergide, web sitesinde, kongrede ya da benzeri mecrada yayınlanması, buluşun patent ya da faydalı model olarak korunmasını engellemektedir. Bu sebeple yoğun emek sarf edilerek hazırlanan makalelerde yer alan buluşların korunabilmesi için herhangi bir yayın öncesinde fikri hak koruma başvurusunun yapılması gerekmektedir.
Bu doğrultuda, Erciyes Üniversitesi Akademisyenlerinin büyük emekler sonucu ortaya çıkarmış olduğu araştırma sonuçlarını yayınlamadan önce ETTO’ya Buluş Bildirim Formunu (BBF) eksiksiz bir biçimde doldurarak bildirmesi halinde, araştırmanın sonuçlarının patentlenip patentlenemeyeceği konusunda ön patent taraması dünya çapındaki tüm veri tabanları kullanılarak ETTO tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak, Fikri Mülkiyet Hakları konusunda ülkemizin hak ettiği yetkinlik seviyesine ulaşabilmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.”


11:34, 18.05.2016