+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ EKİBİ, EGE BÖLGESİ’NDEKİ FİRMALARI ZİYARET ETTİ

ERCİYES TEKNOPARK ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ EKİBİ, EGE BÖLGESİ’NDEKİ FİRMALARI ZİYARET ETTİ

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) Üniversite Sanayi İşbirliği ekibi, davet üzerine Ege Bölgesi’ndeki 6 kurumu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında sanayicilerin sorunlarına yönelik olarak iyileştirme yöntemleri görüşüldü.

ETTO Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Halil İbrahim Özer gerçekleşen Ege Bölgesi ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) Üniversite Sanayi İşbirliği ekibi olarak amacımız, sanayicilerle akademisyen eşleştirmelerini gerçekleştirip bölge ekonomisine önemli katkılar sağlamaktır. Yaptığımız çalışmalar Kayseri ve bölgesi ile sınırlı olmayıp Türkiye genelinde de işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. ETTO olarak sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik gereksinimlerin karşılanması için, teknoloji firmaları ve akademisyenleri bir araya getirip ihtiyaç karşılanana kadar koordinasyon görevini üstleniyoruz. Mevcut probleme /talebe bölgesel olarak çözüm bulunamaması durumunda ise Türkiye genelindeki akademisyen datamıza da duyuru yapabiliyoruz.

Ekip olarak yaptığımız verimli çalışmalar sonrası Ege Bölgesi’ndeki 6 kurumdan davet aldık. Bu davet kapsamında Dirinler Makina A.Ş.(İzmir), Volkan Makina A.Ş.(İzmir), Polinas A.Ş.(Manisa), CMS Ar-Ge Merkezi(İzmir), Söktaş Ar-Ge Merkezi(Aydın) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi TTO’su(İzmir) ziyaret edildi. Yapılan incelemelerde firmaların karşılaşılan teknik problemleri dinlenip, sorunlarına yönelik çözüm önerileri görüşüldü. İzmir Katip Çelebi TTO yetkilileri ile de bölgelerde teknoloji transferinde karşılaşılan sorunlar ve çözümler üzerine tecrübe paylaşımı yapıldı.

ETTO olarak her daim sanayi firmalarının yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Sanayi firmaları, ETTO Üniversite Sanayi İşbirliği Birimini ziyaret ettiklerinde tek kapıdan 3000 akademisyene ulaşabilmektedirler. Böylece teknik problemlerini en hızlı şekilde çözmek için önemli bir adım atmıs olmaktadırlar.”


10:29, 15.04.2016

Haber Fotoğrafları