+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Fikri Hak Koruma Başvurusu Hakkında

Fikri Hak Koruma Başvurusu Hakkında

Değerli Erciyes Üniversitesi Akademisyenleri,

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO), Erciyes Üniversitesi adına tescil edilmek üzere aşağıda detayları belirtilen tüm patent işlemlerini ÜCRETSİZ olarak gerçekleştirmektedir.

Fikri hakların korunabilmesi için öncelikle buluşun ya da araştırma sonucunun Tüm Dünya için ilk olması gerekmektedir. Bununla birlikte ortaya çıkmış olan buluşun daha önce ifşa edilmemiş olması da gerekmektedir. Maalesef mevcut akademik yükselme kriterleri akademisyenleri doğal olarak araştırma sonuçlarını doğrudan en hızlı şekilde yayın yapmaya yönlendirmektedir. Buluşlarınızı içeren herhangi bir makalenin, 3. kişilerin erişimine açık olan, herhangi bir dergide, web sitesinde, kongrede ya da benzeri mecrada yayınlanması, buluşunuzun patent ya da faydalı model olarak korunmasını engellemektedir. Bu sebeple yoğun emek sarf ederek hazırladığınız makalelerde yer alan buluşlarınızın korunabilmesi için herhangi bir yayın öncesinde fikri hak koruma başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Büyük emekler sonucu ortaya çıkarmış olduğunuz araştırma sonuçlarını yayınlamadan önce ETTO’ya aşağıdaki bağlantıda yer alan Buluş Bildirim Formunu (BBF) eksiksiz bir biçimde doldurarak bildirmeniz halinde, bahse konu araştırmanın sonuçlarının patentlenip patentlenemeyeceği konusunda ön patent taraması Dünya çapındaki tüm veri tabanları kullanılarak ETTO tarafından ücretsiz olarak yapılmakta ve neticesi kısa süre içerisinde tarafınıza bildirilmektedir. Tarama sonucunda patentlenebileceği kanaatine varılan buluşlar, araştırma sahibi Akademisyenin ve Erciyes Üniversitesinin karşılıklı uygun görmesi halinde Erciyes Üniversitesi adına tescil edilmek üzere ETTO tarafından patent sürecine dahil edilmektedir. Bu durumda tescil sürecinden önce taraflar arasında bir hak paylaşımı anlaşması yapılmaktadır (Akademisyenlere şu anda 2/3 oranında hak sahipliği verilmektedir.)

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisinin Başlıca Fikri Haklarla ilgili Destekleri;
• Ücretsiz patent veri taraması yapılması,
• Patent yazım kuralları ve şekil açısından danışmanlık sağlanması,
• Patent başvuru dosyasının hazırlanması ve işlemlerin ilgili Patent Ofisi ile yürütülmesi,
• TPE ile yürütülen işlemlerde destek olunması,
• TÜBİTAK Patent destekleri hakkında danışmanlık yapılması,
• Patent süreçlerinin tamamının takip edilmesi,
• IPR Helpdesk hizmetlerinin sunulması,
şeklinde sıralanmaktadır.
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, Erciyes Üniversitesi adına tüm Fikri Hak başvuruları, anlaşmaları ve yürütülecek olan tüm süreçleri yönetme yetkisine sahiptir. Sizlerden gelebilecek olan her soruya alanında bilgi sahibi uzman personelimiz ile cevap vermekten mutluluk duyacağız.

Belirtilen kapsamda yukarıda başlıklar halinde bahsedilen hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi veya destek almak için iletişim bilgilerimiz:

Adres : Erciyes Teknopark Tekno-3 Binası No:67/28 Melikgazi/Kayseri
Telefon: +90 352 224 81 12
Web : www.erciyestto.com

Buluş Bildirim Formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.erciyestto.com/sayfa/12/bulus-bildiriminde-bulunmak-istiyorum.html


01.04.2016